... La Nau Gaudí





... La Nau Gaudí

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art

dimecres, 07 octubre 2009

Envia aquesta notícia a un amic!
Adreça destinatària
Assumpte del missatge
El vostre nom
La vostra adreça

Envia un e-mail a la redacció
Si heu trobat algun error en el redactat o voleu aportar informació complementària sobre aquesta notícia, escriviu-nos!
Assumpte del missatge
Cos del missatge
La vostra adreça
El vostre nom

La Nau Gaudí ha estat notícia, aquests dies, per la incorporació a la llista dels 150 elements que conformen el patrimoni industrial de Catalunya. Aquesta distinció és iniciativa de la comissió de directors del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.
Aquest edifici ja fou declarat com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) l’any 1969, la màxima categoria patrimonial que es pot atorgar a nivell del territori català.
Els objectius principals d’aquesta comissió rauen en la preservació d’aquest patrimoni i en la creació d’una xarxa territorial temàtica de museus industrials i tècnics, per fer-ne una posterior difusió.
L’any 1883 Antoni Gaudí dissenyà, per a la Cooperativa Obrera de Mataró, aquest edifici industrial on ja s’intuïa la seva genialitat com a arquitecte.
Després d’una acurada restauració ara es pot contemplar tal com va ser projectada. La nau presenta un espai net, sense columnes, amb les parets de maó i una coberta de teules ceràmiques sostinguda per arcs parabòl·lics de fusta, preludi de la concepció organicista de Gaudí.
Una de les joies arquitectòniques i patrimonials de la nostra ciutat, que juntament amb edificis com la Casa Coll i Regàs, posa damunt la taula la riquesa del moviment modernista a la nostra ciutat.

Comentarios